Yıllar içinde ortalama üret haline gelen ve bir hesaplamaya göre çalışan kesimin yaklaşık yüzde 60’ının geçim ücreti olan asgari ücret bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak son toplantıda açıklanacak. Önceki toplantıda TÜİK, ğır işte çalışan bir işçi için 2 bin 792 lira önermişti.

TÜRK-İŞ: EN AZ 3 BİN LİRA
Daha önceki toplantılarda rakam konuşmayan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay dün yaptığı açıklamada, “İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz” ifadelerini kullandı.

DİSK: 3 BİN 800 LİRA
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) görüşmelerin başından bu yana asgari ücretin net 3 bin 80 lira olmasını talep ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretin vergiden muaf tutularak, 3 bin 100 liraya, İYİ Parti de vergi ve SGK priminin devlet tarafından ödenip, ücretin 3 bin liraya yükseltilmesini istiyor.

ESKİŞEHİR’DE 3 BİN 350 LİRA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu’nun asgari ücretin gelir vergisinden muaf tutularak, net 3 bin 100 liraya yükseltilmesi gerektiğini söylemesinin ardından CHP’li belediyeler kendi açılanları için asgari ücreti bu seviyeye yükseltmeye başladı.

CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 2021 yıllında asgari ücreti Kemal kılıçdaroğlu’nun istediği rakamın da üzerinde açıkladı. Büyükerşen asgari ücretin 3 bin 350 lira olacağını bildirdi. ,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve birçok belediye asgari ücreti 3 bin 100 lira olarak açıkladı.