Hepsiemlak Temmuz 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Sakarya konut fiyatlarının en fazla artığı iller arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Bunun nedeni ise sıfır konutların yakın zamanda tamamlanmayı ile özellikle Sapanca ve Serdivan’a yabancıların yoğun ilgisi olarak açıklandı.

Emlak platformu hepsiemlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Temmuz 2021 Emlak Endeksi[1] verileri açıklandı. Emlak sektörünün son bir ayda sergilediği performansı masaya yatıran ı verilere göre; satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında %4-8 arasındaki artış oranlarıyla Yalova, Muğla, Sakarya, Düzce, Adana, Bursa, Konya, Denizli, Karaman ve Gaziantep geldi. Listenin ilk 10 sıralamasında Marmara Bölgesi’nden Yalova, Sakarya ve Bursa olmak üzere 3 ilin yer aldığı gözlemlenirken ilk 20 arasında Balıkesir, Kocaeli ve İstanbul illerinin yer alması Marmara Bölgesi’nin değerlendiğini gözler önüne serdi.

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, ”İlk 10 sıralamasına baktığımızda Bursa, Sakarya ve Yalova yükselişe geçen illerimiz arasında yer alıyor. Sakarya’da ise geçtiğimiz yıl sektörü canlandıran faiz indiriminden sonra sıfır konut inşaatları başlamıştı. Konutların yakın zamanda tamamlanması fiyatları artırdı. Bununla birlikte özellikle Sapanca'ya ve Serdivan’a yabancıların yoğun ilgisi var. Karasu da pandemi döneminde yoğun ilgi gören bölgeler arasında yer alıyor. Sakarya’da kırsal ağırlıklı yerlerden arsa alıp bağ evi yapanların sayısı git gide artıyor” dedi.