Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ,  özellikle Çin’den Sakarya'ya  yönelen ciddi bir üretim talebi olduğunu belirterek, "Üretim durursa bir daha kolaylıkla toparlanma sürecine giremeyiz" dedi ve topluluk halinde çalışan işçilere, aşılanma takviminde öncelik sağlanmasını istedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü’yü makamında ziyaret etti.

Pandemi sürecinde iş dünyasının salgına karşı tedbirleri, destekleri ve sanayi çalışanlarının üretimin devamı için aşılanması gibi konular hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette heyet adına konuşan Altuğ, "“Sakarya’da faaliyet gösteren ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşları olarak işbirliği ve dayanışma içerisinde sesimizin daha gür çıkacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda da iş dünyamızın konu olduğu her durumda birlikte hareket etmeye özen gösteriyoruz" dedi.

Geçen  hafta SATSO Hizmet Binamızda da bir araya gelerek verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini, başta Kovid-19 pandemi sürecinin gidişatı gibi konuları istişare edip,  mücadeleye daha fazla nasıl katkı sağlayabileceklerini konuştuklarını anlatan Altuğ, şunları söyledi:

“Şehir için Üretim Durmamalı”

"Salgın süreci, sağlık kadar ekonomi teşkilatımızı ve iş hayatını da ciddi şekilde yormaktadır. Sakarya her anlamda üreten bir şehir ve bizler bu üretimin kesintisiz devam etmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle Çin’den ülkemize ve şehrimize yönelen ciddi bir üretim talebi var ve üretim durursa bir daha kolaylıkla toparlanma sürecine giremeyiz. İş dünyası temsilcileri olarak salgın ile mücadeleyi ve aşılanma sürecini yakından takip ediyoruz.

Üretimin bu şehri ayakta tuttuğunu bilmekle beraber özellikle üretim tesislerinde, büyük topluluk halinde çalışan işçilerimizin aşılanma takviminde öncelikli yer bulmasını talep ediyoruz.

Üretim, ülkemizin geleceği ve bir kez daha sekteye uğramaması adına bizler üzerimize düşeni yapmak istiyoruz."

“İş Dünyası Her Zaman Yanımızda”

Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü de, “Şehrimizdeki iş dünyası temsilcilerinin salgın ile mücadelemizde bizlerin yanında oldukları ve verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız da iş dünyasının yanlarında olmalarından dolayı oldukça memnuniyet duyuyorlar" dedi.

Öğütlü, "Sakarya merkezi konumu ile ülkemizin kavşak noktasında bulunan, deniz, demiryolu ve karayolu gibi her türlü ulaşım imkanına sahip olması nedeniyle yoğun insan sirkülasyonu olan bir şehir. Özellikle Valimiz öncülüğünde işi sıkı tutuyoruz ve Türkiye’de en fazla karantina uygulayan şehir konumundayız. Bu karantinaların da vaka sayılarına ciddi etkileri oluyor. SATSO öncülüğünde iş dünyası temsilcilerimizin destekleri ve farkındalık çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Bizler de iş dünyamıza imkanlar dahilinde destek olmak isteriz”  ifadelerini kullandı.