Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve KDV indirimi, stopaj avantajı, esnafa kira ve hibe desteği ile turizm yükümlülüklerinin ertelenmesi gibi birçok desteği içeren paket hakkında değerlendirmede bulundu.

İş dünyasının ve özellikle hizmet sektörünün toplum sağlığının korunması amacıyla alınan sıkı tedbirlere uyma konusunda tereddüt yaşamadığını ancak ciddi zararlara da uğradığını belirten Başkan Altuğ, açıklanan destek paketinin özellikle hizmet sektörünün bu zorlu süreçte ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte güncellenmesi ve genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Altuğ şunları dile getirdi: “Bu destek paketi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm ilgili kurumlara iş dünyamız adına teşekkür ediyorum.  Ancak bu zorlu süreçte esnafımız kadar Ticaret ve Sanayi Odası üyesi ve çoğunluğu KOBİ olan işletmelerde büyük zarar görmüştür. Ekonomi bir bütün olarak ele alınmalı ve üyelerimizin tamamını kapsayacak nitelikte genişletilmelidir.

Özellikle lokanta, kafe-restoran işletmeciliğini kapsayan hizmet sektörümüz varlık mücadelesi verdikleri bir süreçten geçiyor. Bu işletmelerimiz tamamen kapalı durumdalar, faaliyet gösterememektedirler. Yıllardır verilen emeklerin pandemi sürecine kurban edilmemesi gerekiyor. Bu ve benzeri işletmelerimizin pandemiden sonra da varlıklarını sürdürebilmeleri için desteklerin artırılmasını, bu sektörlere özel bir paket hazırlanmasını ve kapsamlı olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz. Açıklanan paket, iş dünyasının sıkıntılarını çözme konusunda yeterli hale getirilmelidir.

Salgının ilk günlerinden beri üyelerimizin taleplerini üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde gerekli kurumlara ilettik ve iletmeye de devam ediyoruz. Üyelerimiz bu salgın sürecinde faaliyetlerini durdurmuş ve aynı zamanda istihdamlarını da korumak adına ellerini taşın altına koymaya devam etmişlerdir.

Gelir kaybı yaşayan, zorluk içinde faaliyetlerini devam ettirmeye çalışan ticaret erbapları ve üretici kesimin de kira, finansmana ulaşım, istihdamlarının korunmalarına yardım gibi konularda daha fazla destekleneceğine inanıyoruz. İş dünyamız söz konusu destek paketinin diğer işletmeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi yolundaki taleplerinin karşılık bulmasını bekliyoruz.” dedi.