Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, Genel Sağlık Sigortası borcu bulunanların yapılandırma yapması için başvuru şartı aranmadığını, borcun 30 Nisan’a kadar ödenmesi halinde faiz ve gecikme cezası alınmayacağını bildirdi.

Çavuş, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Sağlık Sigortası borçlarının otomatik olarak yapılandırıldığını ifade eden Çavuş, gelir testi zamanını kaçıranlara da bir hak tanındığını belirtti. Çavuş, “Gelir testi için aranan bir aylık süreyi kaçırmış ve bugüne kadar da hiç gelir testi yaptırmamış vatandaşlarımız borcunu ödeyemeyecek durumda ise 31 Mart 2021’e kadar gelir testi için başvuru yapması durumunda, geliri asgari ücretin üçte birinin altında çıkan vatandaşlarımızın borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir” dedi.

İŞVEREN VE 4B’LİLER

İşverenlerin ve 4B sigortalıların yapılandırma başvuru süresinin 1 Şubat’ta sona ereceğini de hatırlatan Çavuş, “Başvurular e-sigorta, e-devlet kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir” ifadelerini kullandı.