Dolar/TL, gün ortasında 13,89 ile bir rekor daha kırdı. Kurların zirveyi görmesinin ardından Merkez Bankası'ndan döviz piyasalarına bir müdahale daha geldi. Merkez Bankası'nın müdahale sonrasında dolar/TL'de düşüş yüzde 3'ü görse de kaybın yarısı dakikalar içerisinde geri alındı.

Güne sakin başlayan döviz kurları gün ortasına doğru yeniden yükselişe geçti. Tarihi zirvelerini güncelleyen kurlara TCMB'den müdahale geldi. Doğrudan satış yöntemiyle yapılan müdahale sonrası kurlar yüzde 3,5 civarı değer kaybetti. Ancak müdahelnin etkisi kısa sürdü.  

Sabah saatlerinde 13,65-13,70 bandında değerlenen dolar/TL, 13,89 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Euro/TL ise 15,70'e dayandı.

Müdahalenin artından 13,45'e kadar çekilen dolar/TL, yeniden 13,60'ın üzerine çıktı. 

İkinci müdahale 250 milyon dolar civarında olabilir

Merkez Bankası'ndna müdahaleye ilişkin yapılan açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi. 

Piyasa işlemcilerinden yapılan öngörülerde bugün müdahalenin 250 milyon dolar civarında olabileceği belirtiliyor. Satış yaparken kurdaki gerilemeyle kurumsal talebin artış gösterdiği ve kurların yeniden yukarı dönmesinde bu talebin etkili olduğu düşünüyor. 

İlk müdahale etkisiz kalmıştı

Merkez Bankası, çarşamba günü de kurlara müdahale etmişti. Piyasa tahminlerine göre 1 milyar dolar civarı olan ilk müdahale sonrası kurlar 13,88 seviyelerinden 12,50 liranın altına inmişti.  Çarşamba günkü müdahale sonrası dolar/TL'de kaybın büyük bir kısmı gün içerisinde geri verilmişti.