Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ’den yapılan açıklamaya göre, şirketin Genel Müdür ve CEO'su Toshihiko Kudo’nun Japonya’da yeni bir göreve atanması ile birlikte, şirketin Genel Müdür ve CEO’luğu görevini 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla Erdoğan Şahin üstlenecek.

1965 yılında Elazığ’da doğan Erdoğan Şahin İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Toyota kariyerine 1992 yılında yeni kurulmuş olan Toyotasa organizasyonunda Kalite Mühendisi olarak başladı. İki yıllık Toyota Japonya eğitimi sonrası, 1994 yılında Türkiye’de üretilen ilk Toyota modeli olan 7.nesil Corolla’nın üretim hazırlıklarını yapan ekipte yer aldı.

Sonraki yıllarda, üretilen tüm yeni modellerin devreye alınmasında aktif görev alan ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de farklı bölümlerde üst düzey sorumluluklar üstlenen Erdoğan Şahin, 2013 yılında dört yıl sürecek olan Brüksel merkezli Toyota Avrupa Lojistik Direktörlüğü görevine atandı.  Bu görevin sonrasında 2017 yılında Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam eden ve 2020 Ağustos ayı itibariyle atanmış olduğu Toyota Çekya Fabrikası’nda Proje Şef Liderliği görevini halen yürütmekte olan Erdoğan Şahin 1 Ocak 2022 tarihinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su olarak yeni görevine başlayacaktır. Erdoğan Şahin evli ve bir çocuk babasıdır.