KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinin , “rotasyon” adı altında yapılan sürgünlere karşı birçok kentten Ankara'ya başlattıkları yürülüş engellemelere rağmen sürüyor. İstanbul'dan yürüyen BTS üyeleri Adapazarı'na ulaştı ve Gar binası önünde basın açıklaması yaptı.

 Basın açıklamasını okuyan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da tamamlanacak yürüyüşe TCDD’nin izin vermeyerek engellemeye çalıştığını belirterek, "Zaten TCDD’den izin almak söz konusu bile değil. İçişleri Bakanlığı’ndan ve Emniyet’ten gereken izinleri aldık. TCDD’nin böyle bir hakkı yok bu bizim yaptığımız sendikal bir haktır” dedi.  Yürüyüşün süreceğini ifade eden Bektaş, “TCDD’ye sendikal hakkımız olan bir şeye izin vermemesi için yazı göndermesi sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

BTS üyelerininin basın açıklamasına CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsen Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, EMEP Sakarya İl Yönetimi, Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar ve Yönetim Kurulu üyeleri de katılarak destek verdiler.

">