Cadde 54 inşaatında işten çıkarıldıktan sonra hakları ödenmediği gerekçesiyle bir süredir eylem yapan 3 işçi, Emeğin Gücü Derneği Başkanı Memed Adıgüzel ile birlikte inşaat önünde basın açıklaması yaptı.

Adıgüzel, basın açıklamasında şunları kaydetti:

"İşçilerin direnişi Cadde54 önünde devam ediyor. Dün patronlar işçilerden şikâyetçi oldular. Şikâyet sebepleri ‘ticari itibarımızı zedeliyorlar, ticari itibarımıza zarar veriyorlar.’ İşçiler biliyorlar ki; sizin ticari itibarınız işçi haklarını sömürmek, yeşil alanları, sportif alanları talan etmektir. Kar hırsıdır, paradır. Gerçek itibar emekçilerin emeklerine göz dikmemek, işçi haklarına saygı göstermektir. Sizler işçi haklarını gasp ederek kendiniz itibarsızlaşmışınızdır. İşçiler gasp edilen haklarının mücadelesini yürüttükçe sizleri daha çok itibarsızlaştıracaklardır. Zaten itibarınız yoktur. İşçi haklarını gasp ederek zaten itibarsızlaşmışınız. Bizi yine şikâyet edebilirsiniz. Bu söylediklerimden dolayı yine diyebilirsiniz ki ‘bizi itibarsızlaştırıyorlar’. Evet, tekrar ediyorum itibarsızsınız.

Bugün işçiler şunun bilincindedir; Türkiye’de ki emekçilerin ve ezilenlerin bütün sorunlarının sebebi sizin, sermayenin kar hırsıdır. Asker ölümlerinin de sivil ölümlerinin de açlıktan intihar edenlerin de sorumlusu sizin kar hırsınızdır. Emekçiler bunun sebebini bunun sorunlusundan soracaktır. Biz haklarımızı almadan bu direnişten vazgeçmeyeceğiz her gün kapınızda olacağız. Sizi her gün daha çok itibarsızlaştıracağız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Evet, her gün dedik. İşçilerin sorunlarını çözmek için saklanmayın. İşçilerin karşısına çıkın, işçilerin sorunlarını çözün. Ama siz korktunuz, itibarsızsınız; işçilerin karşısına çıkamadınız. İtibarlı olan işçilerdir. Gelmişler sizden haklarını istiyorlar. Sizin karşınıza bütün itibarlarıyla karşınıza çıkmışlardır. İşçiler size dedi ‘bundan sonra olacaklardan biz sorumlu değiliz, siz sorumlusunuz’ dediler. Dün yapabileceklerinin bir kısmını gösterdiler. Bundan sonra işçilerin neler yapabileceğini daha çok göreceksiniz.

İşçiler iş üretirken kullandıkları yaratıcılıklarını bundan sonra da kullanacaklardır. Sizden hesap sorarken de kullanacaklardır. Hak mücadelesi yürütürken de kullanacaklardır. İşçiler sizden alacaklarını alıncaya kadar vazgeçmeyeceklerdir. Bundan sonra olacaklardan siz sorumlusunuz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Bugünden itibaren sadece siz değil bu sürece devlette müdahil olmuştur, gözaltına almıştır, ifadelerimizi vermişizdir. Bundan sonra sorun kamu sorunudur. İşçilere sürekli mahkeme yolunu gösteriyorsunuz. Mahkemeye verilecekse siz gidin verin. Deyin ki ‘işçiler bizi itibarsızlaştırıyorlar’ bunun için siz gidin bizi mahkemeye verin. Biz direnerek haklarımızı kazanacağımızın bilincindeyiz. Ve tekrar ediyoruz bundan sonra olacaklardan patronlar sorumludur, siz sorumlusunuz. İşçiler sorumlu değildir.