İşçilerin Cadde 54 İnşaat alanı yanında düzenlediği asın açıklamasında CHP Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, CHP Sakarya Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu,  CHP’li Serdivan Belediye Meclisi Üyeleri, CHP İl ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu. Serdivan ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Şaban Koludra, basın açıklaması öncesinde Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mehmet Adıgüzel’den sürece ilişkin bilgi aldı.

Mehmet Adıgüzel, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Dört haftadır direnişlerini sürdürüyor. Bugün burada Sakarya’da bulunan duyarlı kurumların ve basın mensuplarının desteği bizi memnun etmiştir. İşçi arkadaşlarımız haklarını alıncaya kadar kararlı bir şekilde direnişlerini sürdürecektir.

Bu arada İş sahipleri, işçilerin yapmış olduğu direnişlerden şikayetçi olmuştur, şikayet sebepleri de işimizin itibarını zedelemektedir.

İtibarlı bir firmanın, itibarlı bir işyerinin itibarlı bir patronun işçi haklarını gasp etmemesi gerekir. En büyük itibarsızlık işçi haklarını gasp etmektir. Bunu öteden beri duyarlı kurumlar olarak hepimiz biliyoruz.

Haklarını için mücadele eden işçiler en itibarlı kesimdir. Dolayısıyla biz itibarlı bir kesimin arkasında yanında duruyoruz. İşçi haklarını yiyen itibarsızlardan da işçi haklarını alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.”

İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

CHP Sakaryya İl Örgütü Sendikalar ve Odalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Akar, basın açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, Cadde 54'ten işten çıkarılarak mağdur edilen işçilerin yanında olduklarını belirterek, yürüttekleri hak mücadelesinde her türlü desteği vereceklerini kaydetti.