Sapanca'da CHP tarafından düzenlenen paneldeki konuşması nedeniyle,  "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Arzu Çerkezoğlu, davanın bugün görülen dördüncü duruşmasında beraat etti.

Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Arzu Çerkezoğlu,  "Kimse DİSK'lilerden sessiz kalmasını beklemesin. Doğru bildiğimizi söylemekten ve bunun mücadelesinin örgütlemekten bir gün bile geri durmayacağız" dedi.

NE OLMUŞTU

Çerkezoğlu DİSK genel sekreterliği görevini yürüttüğü dönemde, 5 Haziran 2016'da Sakarya'nın Sapanca ilçesinde CHP İlçe Teşkilatınca Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor?" konulu panelde yaptığı konuşmada, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Arzu Çerkezoğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. 2 Nisan'da yapılan son duruşmada, Çerkezoğlu'nun yargılandığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaretten ayrı bir dosya açıldığı öğrenilmişti.