KESK toplu sözleşmesinin yenilenmesini istedi KESK toplu sözleşmesinin yenilenmesini istedi

 Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Instagram hesabının kalıcı olarak kapatıldığını açıkladı. DİSK'in kurumsal hesabının da geçen iki hafta iki defa kapatıldığını hatırlatan Çerkezoğlu, "Bu keyfi karar işçi sınıfının iletişim hakkına saldırıdır" dedi.

Çerkezoğlu, Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada "Son iki haftada iki kez DİSK'in hesabını "topluluk kurallarına uymadığı" iddiasıyla kapatan, sonra da özür dileyerek açan Instagram bu kez de benim hesabımı kapattı. Yapılanın 'hata' olduğuna inanmak zorlaşıyor" mesajını paylaştı.

"Son iki haftada bizlere yönelik üç kapatma kararına dair Instagram bir açıklama borçludur" diyen Çerkezoğlu, "İşçi sınıfı açısından kritik bir dönemde hesaplarımıza toplamda bir haftaya yakın bir süre "sansür" uygulamış durumdalar! İşçi sınıfı ve DİSK ile derdiniz ne?" ifadelerini kullandı.

Yaptığı itiraz sonucunda hesabının kalıcı olarak kapatıldığı yanıtını alan Çerkezoğlu, "Hangi topluluk kurallarına uymamışız, hangi gönderimizde bu kurallar ihlal edilmiş! Bu keyfi karar işçi sınıfının iletişim hakkına saldırıdır" dedi.