Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 11. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da bir otelde ikinci gününde devam etti. Genel Kurulu’n ikinci gününde, Eğitim Sen’in yeni yönetim kurulunun belirleneceği 7 kişilik yönetim için oy kullanıldı. Ancak Genel Kurul'da gruplar arası tartışmalar ön plana çıktı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; pandemi koşulları nedeniyle kongreye 511 delegeden 270’e yakın delege katıldı. Genel kurulun birinci gününde, Eğitim Sen Genel Başkanlığı'nda yer alan Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) grubu, Genel Kurul'dan ayrıldı.

Evrensel'in haberine göre ise sendikada ittifak halinde bulunan Demokratik Emek Platformu ve Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) 'Başkanlıkta' anlaşamayınca ittifak dağıldı. Bunun üzerine kurulun ilk günü KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) grubu, "Hakim sendikal anlayış yönetimi istediği gibi dizayn ediyor" diyerek kurulu terk etti.

Genel kurul seçimlerinin yapılacağı ikinci gün yeni bir gelişme yaşandı. Emek Hareketi seçimlerdeki adaylarını çekme kararı aldı. Emek Hareketi adına konuşan Veysel Kaplan, uzun süredir KESK içerisinde yer alan sendikalarda kamu emekçilerinin ihtiyacının ne olduğunu, sendika ile emekçiler arasındaki bağın neden koptuğunun sebepleri üzerine eleştirilerini dile getirdiklerini söyledi. Eğitim Sen kongresinde yaşananların eleştirilerini haklı çıkardığını belirten Kaplan, "Nispi seçim önerimiz kabul edilseydi daha kapsayıcı olacak ve Eğitim Sen'i 3 yıldır yöneten genel başkan ve yönetim kurulu üyesi aklanmadan salonu terk etmemiş olacaktı" dedi.

Yaşanan tartışmalardan sonra toplam 193 delege oy kullandı.

Yeni yönetim

Yapılan oylamada, 7 kişilik yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: Nejla Kurul (187 oy), İkram Atabey (184 oy), Simge Yardım Dağ (185 oy), Ramazan Gürbüz (184 oy), Arzu Şimşek (183 oy), Ahmet Karagöz (185 oy), Sinan Muşlu (184 oy)

Genel Başkanın da aralarında olduğu görev dağılımı önümüzdeki haftalarda yapılacak toplantı ile belirlenecek.