Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Dursun'un piyasa değeri yaklaşık  800 bin lira olan Audi A6 aracı almasının yankıları sürerken, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin de süper lüks makam aracı aldığı ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi'nde Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Başkan Değirmenci, değeri yaklaşık 1.8  milyon lira olan BMW 7.40 LD Drive model araç aldı. "Aracı kampanyayla 1.3 milyona, 3 hafta önce aldım" diyen Değirmenci, süper lüks BMW'sine özel plaka da yaptırdı ve memleketi olan Kayseri'nin plakası olan '38'i plakanın sonuna ekletti.

Maaşı için 30bin ile 50 bin tl arasında diye Değirmenci, Audi marka önceki aracın bolzulduğunu söyleyerek "Oturduk, yönetim kuruluyla konuştuk. Önce, yeni bir Audi'yi sorduk. ‘Kaç lira' dedik. ‘800 bin' dediler. ‘Kaç yıl gider' dedik, ‘4 yıl' dediler. Sonra BMW'yi sorduk. ‘Fiyatı ne' dedik, ‘1 milyon 800 bin lira' dediler. Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya veririz dediler. ‘Ömrü kaç yıl' diye sorduk, ‘10 yıl' dediler. Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım." dedi.

Yunus Değirmeci Kimdir?

Yunus Değirmenci 1962 yılında Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Soysallı Köyü’nde doğmuştur. 

İlkokula Soysallı, ortaokul ve lise eğitimine Develi’de devam eden Değirmenci, Endüstri Meslek Lisesi torna tesviye bölümünden mezun olmuştur.

1982 yılında askerliğini tamamlayan Değirmenci, 1984 yılı Aralık ayında Kayseri Taksan Takım Tezgâhlar Sanayi A.Ş. iş yerinde tornacı olarak işe başlamıştır. 1987 yılı Ekim ayında çalıştığı iş yerinde yapılan temsilci seçimlerinde Hak-İş’e bağlı Özdemir-İş Sendikası’nı temsilen iş yeri baştemsilcisi seçilmiştir. 1988 yılının Temmuz ayında Özdemir-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı’nı kurarak şube başkanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl Aralık ayında yapılan şube kongresinde şube başkanlığına seçilmiştir.

1991 yılında bağımsız Çelik-İş Sendikası ile Hak-İş’e bağlı Özdemir Sendikası’nın birleşerek Özçelik-İş Sendikası oluşmuştur, oluşan bu yeni sendikanın Kayseri Şube Başkanlığı’na devam etmiştir. Daha sonra adı Çelik-İş olarak değiştirilen sendikanın şube başkanlığını sürdürürken, Hak-İş Konfederasyonu’nun da il başkanlığını uzun yıllar yapmıştır.

2010 yılından itibaren bir dönem Ak Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Değirmenci, 2016 yılından beri Öz Çelik İş Sendikası'nın genel başkanlığını yapıyor.