Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 26'ncı kuruluş yıl dönümü, yarın Eğitim Sakarya Şubesi'nde kutlanacak.

KESK Sakarya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, 26'ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yarın saat 19.30'da Eğitim Sen Sakarya Şubesi'nde gerçekleştirecekleri kutlama etkinliğine,  kamu emekçilerini, işçileri, 
işsizleri, güvencesiz çalışanları, kadınları, emeklilerı, esnafı, gençleri, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimleri davet etti.

Kaçar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz. 
Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşmiştir. Yıllardır hayata geçirilen borçlanmaya, dış finansmana, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı model çoktan iflas etmiştir. 
Ancak sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın %99’una yıkılmak istenmektedir. 

Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür. Dolayısıyla bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür. 
Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür.
Gün; sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verme günüdür.
Gün, yıllardır yandaş sendikalar eliyle parçalanıp, bölünen, yok sayılan milyonların hakları için birleşme günüdür.

Bunun bir adımı olarak kuruluş yıl dönümümüzde kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimleri KESK çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.
Bu duygularla KESK'in 26.kuruluş yıl dönümünü türküler Eşliğinde hep birlikte kutluyoruz!
Bizim coşkumuzu paylaşan tüm dostlarımızı 8 Aralık Çarşamba günü saat 19.30 Eğitim Sen Sakarya Şubesindeki programımıza bekliyoruz."