İstanbul Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki bünyesinde Klüh adlı taşeron firmaya bağlı çalışan 500 temizlik işçisi, Aralık 2022'de ücret ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulundu.

Eylem sonucunda hem Klüh hem de LC Waikiki yönetimiyle görüşen 15 işçi, iş kanununda "İşverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak" gibi işten atma nedenlerini barındıran Kod-46 nedeniyle 10 Ocak'ta işten çıkarıldı.

İşten çıkarmalara tepki gösteren işçiler, Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposu önünde direnişe başladı.

Direnişlerinde 14. günlerine giren LC Waikiki depo işçileri bugün, İstanbul Kadıköy'deki LC Waikiki mağazasındaydı.

Direnişimizi sürdüreceğiz

bianet'e konuşan işçilerden Mehmet Salih Yılmaz şöyle dedi:

KESK toplu sözleşmesinin yenilenmesini istedi KESK toplu sözleşmesinin yenilenmesini istedi

"Biz LC Waikiki'de çalışan taşeron işçilerdik. Haklarımızı talep ettiğimiz için Kod-46'yla işten çıkarıldık. Taleplerimiz şunlardı: Maaşımızı iyileştirin, çünkü geçinemiyoruz. Mesailerimizi iyileştirin, saatlerce çalışıyoruz ve karşılığını almıyoruz.

"Hakkımız olan promosyonlarımızı verin. Taleplerimizi kabul ettiler ve bize söz verdiler. Görüşmelerden sonra temsilcimiz olarak altı arkadaşımızı çağırdılar, söz verdikleri halde 15 işçiyi işten çıkardılar. Şu anda Esenyurt depo önünde direniyoruz. Direnişimizi sonuna kadar sürdürüceğiz.

"Bu taleplerimize ek olarak işten atılan herkesin işe geri alınmasını istiyoruz. Buradan bütün halkımıza çağrımızdır: LC Waikiki bizi işe geri almadan buradan alışveriş yapmasınlar lütfen. Sağ olun, var olun."