Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 8SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki işyerlerine yönelik koronavirüs denetimlerinin üyelerini rahatsız ettiğini söyledi. 

SATSO Meclisi'ndeki konuşmasında işçilerin iş yerlerinde hasta olmadığını da öne süren Altuğ, işyerlerini kapatmanın salgını önlemediğini de savundu.

Kovid-19 vakalarının sanayi tesisleri nedeniyle arttığına ilişkin bir görüş yayıldığını, ancak bunun bunun yersiz olduğunu belirtan Akgün Altuğ, şunları söyledi:

“OSB’lerimizde faaliyette bulunan bazı firmalarımız bizlere ulaşarak tesislerine sürekli kolluk kuvvetlerinin geldiğini ve tedbirlerin uygulanmasına rağmen uyarıda bulunduklarını belirtiyorlar. Tesis çalışanları da virüsün kendilerinin yüzünden yayıldığı algısına kapıldıklarını düşünüyorlar. Üretimin sürdürülebilmesi ve çalışan sağlığının sağlanması adına tüm tesislerimiz önlemlerini sürecin en başından itibaren titizlikle almışlardır. Çalışanlar arasında görülen vakaların ise bütünü dışarıdan, kendi kişisel hayatlarından gelen bulaşıcılıklardır. Pandemiye rağmen bizlerin hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Dükkan, tesis kapatmak, ticareti ve alışverişi yasaklamak bu Covid’i engellemiyor. Şehrimiz 60 vaka verirken de kapalıydı şimdi neredeyse 4 katı var ancak açık. Bırakalım firmalarımız tesislerini açsın, kafe ve restoranlar tedbir ile hizmet versin.”