Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Sakarya temsilciliği, 14-15 Mart grevlerini değerlendirmek üzere kahvaltılı bir toplantıyla bir araya geldiler.

 SES İl Temsilcilik Başkanı Kadir Varol; kahvaltıda yaptığı konuşmada,  Grevin oldukça etkili olduğunu ancak  işkolundaki sorunlardan tüm çalışanların rahatsızlık duymasına karşın dönemin ruhundan dolayı bunu dile getiremediğini söyledi.

Varol, "Bununla birlikte bazı hastanelerde hastane yöneticilerinin, başhekimlerin grev yapan doktor arkadaşlarına üstü kapalı yardımcı olduklarını, hatta grev sırasında (simit poğaça vb. alarak) doktorlara desteğe giden yöneticilere tanık olduk" dedi.

Eşit İşe Eşit Ücret!

İş kolundaki en öncelikli sorun olarak “Eşit işe Eşit ücret” talebinin olduğunu belirten Kadir Varol, “Sağlık işkolunda çalışan Genel İdari Personel ile Sağlık Hizmetleri unvanına sahip idari personelin özlük ve ekonomik haklarındaki farklılık giderilmelidir, aynı işi yapan personelin aynı özlük haklarına sahip olması gerekir” dedi.

Yine Aynı işi yapan doktorların farklı hastanelerdeki farklı uygulamalar nedeniyle farklılıklar yaşadığını belirten Varol hekimlerle birlikte diğer sağlık personelinin de (hemşire, sağlık memuru vb) bu sebeple mağdur olduklarını ifade etti.

Son dönemde sadece doktorların örgütlenmesine dayalı sendikalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Varol; "Hekim, hemşire, sosyal hizmet personeli, idari personel diye ayırmak son derece yanlıştır, sağlık hizmeti bir ekip işidir, çalışanları bu biçimde ayırmanın hükümetin çalışanları bölmeye yönelik politikasına hizmet etmek dışında bir işlevi olmayacaktır" dedi.