Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası, yaklaşık 10.000 sendikalı çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ücretlerde ilk 6 ay için seyyanen 850 lira artış yapıldı.

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ile diğer sendika ve kurum temsilcilerinin katılımıyla imzalandı. 

Varılan anlaşmaya göre, çalışanların ücretlerine yapılacak iyileştirme sonrasında, bu yılı kapsayan ilk 6 aylık dönem için seyyanen 850 TL, ikinci 6 aylık dönem için seyyanen 450 TL, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemleri için ise yüzde 5,50 oranında zam yapılacak. İmzalanan sözleşme ile üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemlerde enflasyonun yüzde 5,50’yi geçmesi durumunda, aşan kısma denk düşen tutarın ücretlere ilave edilecek. Ayrıca sendika üyelerine sözleşmenin ikinci yılından itibaren geçerli olmak üzere Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde brüt 1.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenecek.