Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, işçi kesiminin muhalefetine rağmen açıkladığı net 2 bin 825 liralık asgari ücret, Sakarya'da da AKP dışında tüm kesimler tarafından 'sefalet ücreti' olarak nitelendirildi. AKP İl Başkanı Yunus Tever ise asgari ücretin kamuoyu tarafından sevindirici ve tatmin edici olarak benimsendiğini söyledi.

Asgari ücrete Sakarya'dan gelen tepkiler şöyle:

Cemal Yaman (Türk İş İl Temsilcisi): , “Biz TÜRK-İŞ olarak 3 bin TL’nin altına imza atmayacağımızı ilan etmiştik, 2 bin 825 TL’yi kabul etmiyoruz. TÜİK rakamlarına uymuş oldular, TÜRK-İŞ’in maalesef burada yaptırım gücü olmadığını görüyoruz. Sayın Bakan da açıkladı, 5’i işçi kesiminden oluşsa da 10’u işveren ve hükümet kesiminden. Bugün itibariyle 500 TL’lik bir artış oldu ancak bu gerçekçi bir rakam değil, insan onuruna yakışan bir rakam değil ve biz bunu kabul etmiyoruz” 

Selçuk Kılıçaslan (İYİ Parti İl Başkanı): : "Komisyonun görevlendirdiği TÜİK, bekar bir işçinin yaşama maliyetini Kasım 2020 itibarıyla 2792 lira olarak belirledi. Bu hesaplamanın içinde ailenin harcamaları yoktu. Aralık ayında gerçekleşecek enflasyon oranı da yoktu. Ayrıca, 2021 yılında temel tüketim kalemlerindeki fiyat artışları da dikkate alınmamıştı. Belirledikleri net asgari ücret yetersizdir, işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Asgari ücret daha tespit edilirken eksiktir. Bugünün geçim şartlarına bile yetmeyecek oranda bir rakam tespit edilmiştir.'' 

Engin Özkoç (CHP Sakarya Milletvekili): : “Asgari Ücret 2 bin 825 TL oldu. Saray emekçiyi açlığa mahkum etti. Allah, vatandaşı rızkından eden Cumhur-Mafya ittifakının şerrinden korusun.”

Yunus Tever (AKP İl Başkanı): “Milyonlarca işçi ve emekçi kardeşimizin merakla beklediği bu açıklama kamuoyu tarafından sevindirici ve tatmin edici olarak benimsenmiştir. Yeni asgari ücret ile birlikte; asgari geçim indirimi, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, iş görmezlik ödeneği, genel sağlık sigortası, doğum ve askerlik borçlanması gibi daha birçok konuda devletimizin katkı payı değişecek ve hesaplamalar yeni rakamlardan oluşacaktır. Yeni asgari ücretin ülkemizdeki ve şehrimizdeki tüm çalışanlarımıza, ailelerine ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum”