DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile Kazancı Yokuşu’nda bir araya gelen emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs 1977’de Taksim’de katledilen işçileri andı. Anmaya katılanlar katliamda yaşamını yitirenlerin adlarını tek tek söyledi.

‘And olsun ki Mücella ablanın sözü, Tayfun’un Vera’sı bizlere emanettir’

Anmada DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuştu. DİSK Başkanı Çerkezoğlu, Gezi Davası’nda verilen karara tepki göstererek “And olsun ki Mücella ablanın sözü, Tayfun’un Vera’sı, Can’ın inadı bizlere emanettir. Ve o emanet 1 Mayıs meydanlarında en güçlü biçimiyle olacaktır” dedi. Bu sırada “Gezi halktır yargılanamaz” sloganı atıldı.

Şişhane’de anma

Kitle Kazancı Yokuşu’nda gerçekleştirilen açıklamadan sonra polis engellemesine rağmen İstiklal Caddesi’nde marşlarla yürüdü. Kitle daha sonra Yaşasın 1 Mayıs sloganları ile Şişhane’ye yürüdü. KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TDB burada 1989 1 Mayıs’ında katledilen Mehmet Akif Dalcı’yı andı.

Ne olmuştu?

1 Mayıs 1977’de 1 Mayıs’ı kutlamak için toplanan 500 bini aşkın kişinin üzerine keskin nişancılar tarafından açılan ateş açılmıştı. Katliamda 35 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.