Yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül tarihinin tartışıldığı bu günlerde, okullardan peşi sıra Covid-19 iddiaları gelmeye başladı.

Karasu’da bir öğretmen ve ailesinin testinin pozitif çıkmasının ardından Adapazarı ve Serdivan'daki üç okul ile  Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli toplam 5 kişide Covid-19 vakası görüldüğü iddia edildi.

İddialara göre, söz konusu vakaların ortaya çıktığı okulların görev yapan 4 öğretmen ile Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 1’er personelde Covid-19 çıktı. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde vakanın ortaya çıktığı birimin karantina süresince kapatıldığı kaydedildi. 

Bu arada vakaların çıktığı okullardan birinde testi pozitif çıkan personelin tatilde hastalığa yakalandığı ve hasta olarak hiç okula gelmediği öğrenildi.

Covid-19 tespit edilen okullarda gerekli önlemlerin alındığı ve temaslıların belirlenerek kontrol altına alındığı ifade ediliyor.

KARASU’DAKİ OLAY

Karasu’da hafta başındaki seminer sırasında rahatsızlanan ve hastaneye başvuran bir öğretmenin testi pozitif çıkmıştı. Öğretmenin eşi, çocuğu ve babasına yapılan testlerin sonucu da pozitif çıktığı belirtilmişti.

Olaydan sonra yapılan açıklamada, öğretmenin kimseyle temas etmediği ve endişe edilecek bir durum olmadığı kaydedilmişti.

İL AFET’TE DE İKİ VAKA İDİDASI

Öte yandan, Sakarya Valilik Kampüsü’nde dün İl Afet Müdürlüğü’nde de iki personelin testinin pozitif çıktığı konuşuldu. Ancak bu bilgi de henüz teyit edilmedi.