Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş, AKP Büyük kongresi'nde salgın önlemlerinin hiçe sayıldığını belirterek savcıları göreve çağırdı ve "Salgın dolayısıyla yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz bu dönemde, yapılan bu sorumsuzluk adalet önünde karşılığını bulmalıdır" dedi.

Aslıhan Ateş, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Bir yılı aşkın zamandır ülkemizde yaşanan pandemi süreci hala devam etmekte iken halka konulan tüm kısıtlama ve yasaklara rağmen iktidar partisinin kongrelerini yapması hangi vicdana sığar bilmiyoruz.

Esnaf dükkan açamazken, yolda maskesiz gezene, izin verilen saatler harici dışarı çıkan vatandaşa ceza uygulaması konulurken, yakınlarını kaybedenlerin, sevdiklerinin cenazesine bile gitmeleri yasaklanmışken, milli bayramlarımızda, “sınırlı sayıda olacağız” dememize rağmen kutlama anma veya herhangi bir etkinlik bile yaptırılmıyorken, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin genel kurul ve şube kongrelerini yapması yasaklanmışken, adında “ADALET” kelimesi geçen iktidar partisinin kongrelerini yapması, tüm ülke insanlarının hayatını tehlikeye atması demektir.

Yaratılan bu hayati tehlikeden, bu kongreleri gerçekleştiren yöneticiler kadar o kongrelere, otobüslere binip giden, yüzlerce kalabalığın oluşumuna sebep olan “partililer” de sorumludur.

Pandeminin başından beri olağan üstü bir özveri ve çaba içinde olan doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının, hayatını kaybetmiş yüzlerce insanımızın ve yakınlarının, ülkeyi yönetenlerin gözünde hiçbir değerinin olmadığı açık ve nettir.

Sakarya ilimizden de bu vicdansız ve sorumsuz hareketi yaparak AKP kongresine gidenler, Sakarya’nın risk haritasında kırmızı bölge olarak kalmasına sebep olmuş olacaklardır.

İnsan hayatının önemini ve adalet kavramını hatırlatarak söz konusu illerdeki savcılarımzı göreve davet ediyoruz.

Salgın dolayısıyla yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz bu dönemde, yapılan bu sorumsuzluk adalet önünde karşılığını bulmalıdır."