Senaryo gereği Sapanca ilçesinde çöken 2 katlı binada bazı vatandaşların mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekipler olay bölgesine sevk edildi. 43 arama kurtarma personeli, 1 köpekli arama ekibi ve 5 aracın katıldığı arama, öncü ekiplerin keşif yapmasıyla başladı. Arama kurtarma çalışmalarında ekipler çevre güvenliği sağlayarak binada olası kimyasal sızıntılara karşı ölçüm yaparak tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Daha sonra ekipler köpekli arama kurtarma ekibiyle birlikte mahsur kalan kazazedelerin yerlerini tespit etti.

Kazazedelerin yerlerini tespit eden ekipler enkazda yaptığı arama kurtarma çalışmaları sonucu mahsur kalan kazazedelere ulaşarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Senaryo gereği gerçekleşen eğitim ve tatbikatta ekipler; Olası deprem ve bina çökmesi olaylarında olay bölgesine hızlı intikal ve konuşlanma, olaya etkin müdahale, kurtarma teknikleri, personelin enkazda araç - gereç ekipmanları kullanımı, teknik ve kabiliyet bilgilerini tekrar edip geliştirerek afetlere müdahaledeki imkân ve kabiliyetlerini eğitim ve tatbikat ile artırdılar.