STB Başkanı Adem Sarı, Kocaali ve Düzce’de yaşanan sel felaketinin ardından yaşanan afetle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında aşırı yağışların neden olduğu sel baskınlarının, en sık rastlanan doğal felaketler arasında yer aldığına işaret eden Sarı, “En son Kocaali ilçemizde yaşanan afette vatandaşımızın mal kaybının çok yüksek olmasına rağmen can kaybının olmaması sevindiricidir. Fakat Düzce’ de yaşanan felaketin büyüklüğü ile birlikte 7 kişinin kayıp olması da bir o kadar üzücüdür. Dileğimiz kayıp vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılması ve yaraların bir an önce sarılmasıdır” dedi. 

Türk milletinin zor günlerde el ele verip, yaraları birlikte sarmayı bildiğini ifade eden Sarı, Yaşanan bu sel felaketlerinin ardından devlet millet el ele vererek meydana gelen zararları en kısa sürede telafi ederek, hayatı daha yaşanır bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇARPIK YAPILAŞMAVE ÖNLEM ÇAĞRISI 

Sarı, doğal afetlere karşı alınacak önlemler konusunda ise şunları kaydetti:
“Doğal olaylar her zaman olacaktır. Unutmamalıyız ki doğanın ekolojik etkilerini gözönüne almadan plan yapmak kısa süreli kârlı bir çözüm olabilir ancak uzun vadede büyük felaketlerin yaşanmasına sebep olur. Asıl olan geçici önlemler yerine oluşabilecek tehlikeleri öngörmek için “Afet Risk Yönetimi Stratejisi” ile “İklim Risk Eylem Planları” bir an önce oluşturulmalı ve plansız çarpık kentleşmeye bir an önce son verilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır.”