Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun Balkan göçmenlerine ilişkin sözlerine yönelik tepkilerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Diyanet, medyada yer alan haberler üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Müftü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya’nın Karasu ilçesinde Cuma namazı kıldırmış ve Filistin'deki çatışmalara değinmişti. Soytekinoğlu, Balkan göçmenleriyle ilgili olarak, "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullanmıştı. 

GEZİ'YE BAĞLADI

Soytekinoğlu, konuşmasının devamını ise Gezi eylemlerine bağlayarak, "İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin bir takımın da başkanı" demişti. Cami cemaati tarafından kayıt altına alınan müftünün vaazı sosyal medyadan yayınlanınca, Balkan dernekleri ile takım taraftarları tepki göstermişti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaşanan gelişmeler üzerine Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlattı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Bazı medya organlarında yer alan haberler nedeniyle Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.