Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada otomobildeki 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Akçakoca’dan Sakarya’nın Kocaali ilçesine gitmekte olan Fuat Karagöz idaresindeki 14 AAY 823 plakalı otomobil, Yeldüzü mevkiinde karşı yönden gelen Ahmet Y. yönetimindeki 34 ANB 135 plakalı yolcu otobüsüyla kafa kafaya çarpıştı. Otobüs bariyerlere, otomobil de sulama kanalına çarparak durabildi.
Otomobil sürücüsü Fuat Karagöz ile araçta bulunan Fikret Yaman ve Semiha Mumcuoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan ve ağır yaralanan Aslı Tunca da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Otobüs yolcularından yaralanan 1’i ağır 10 kişi ise Düzce, Zonguldak ve Sakarya’daki hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeni ile uzun süre trafiğe kapalı olan yol, araçların kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı.

“Biz yolumuzda gidiyorduk, bize çarptı”

Otobüs içerisinde bulunan yolcular kaza ile ilgili olarak, “Biz normal yolumuzda gidiyorduk. Araç sollamaya çıktı. Bir anda gelip bize çarptı. Otomobil çok hızlı geliyordu” dedi. Öte yandan otobüsün içinde 27 yolcu olduğu öğrenildi.

Annesinin doğum gününde öldü

Bu arada olay yerinde hayatını kaybeden Semiha Mumcuoğlu’nun, Karasu Merkez Sağlık Ocağı’nda hemşire olarak görev yapan Esma Mumcuoğlu’nun kızı olduğu öğrenildi. Semiha Mumcuoğlu’nun kazadan birkaç saat önce, annesine çiçek göndererek doğum gününü kutladığı ortaya çıktı.

Öte yandan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Aslı Tunca’nın da ağabeyinin önceki yıllarda bir trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.