Turizm Bakanlığı'nın hazırlattığı, Türkiye'nin yaz sezonu tanıtım videosu, içeriğindeki "Siz eğlenin, ben aşı oldum" sloganı ile büyük tartışma yarattı. Çok kısa süre yayında kalan video, paylaşılan hesaptan silindi ancak sosyal medyada en çok konuşulan konu haline geldi. Muhalefet liderleri sert ifadelerle Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile hükümeti eleştiriyor, istifa çağrısı yapıyor.

30 saniyelik tanıtım videosunda, "Siz eğlenin, ben aşı oldum" yazılı maskeler giyen turizm sektörü çalışanları gösteriliyor.

Video ile turistlere, salgın endişesi taşımadan, Türkiye'de tatil yapabilecekleri mesajı verilmek istendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistlerin gördüğü herkes aşı olacak" açıklaması üzerine gelen tanıtım videosu çok kısa bir süre yayında kaldıktan sonra silindi.

Ancak video, sosyal medyada, "aşılıyım" etiketi üzerinden en çok konuşulan konu haline geldi.

TEPKİLER

Çok sayıda Twitter kullanıcısı, Türk vatandaşlarının aşıya ulaşamamış olduğunu hatırlatarak, yaratılan ayrıcalıklı durumu eleştiriyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı paylaşımda, "Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar" mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Turizm Bakanı Nuri Ersoy'a istifa çağrısı yapan bir paylaşım yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında "Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda!" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun!" dedi.

Söz konusu kampanya videosu ile ilgili; nasıl yayınlandığı ya da neden silindiğine ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı