Sağlık Bakanlığı bünyesinde Nisan ayında kurulan Toplum Bilimleri Kurulu'nun üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında yılbaşında dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının gündeme gelebileceğini söyledi.

BBV Türkçe'nin DHA'ya dayandırdığı haere göre, Ramazan Bayramı öncesinde de benzer bir kısıtlama yapıldığını belirten İlhan, "Belki 31 Aralık'tan başlayıp dört günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelmesi engellenmiş olur" dedi.

Hafta sonlarında sosyalleşmenin arttığına işaret eden İlhan, "Cumartesinin ardı sıra gelen 6-7-8'inci günlerde maalesef hasta sayısının arttığını gözlemliyoruz. Filyasyona bakıldığında evde bir araya gelmeden kaynaklanan hastaların olduğunu gözlemliyoruz. Toplum burada öz sorumluluk içinde olarak, olabildiğince çekirdek aile ile yaşamayı düşünmeli. Aşı da gelecek. Aşı ile birlikte mücadelenin daha da kuvvetleneceğini hepimiz biliyoruz. Bu yılbaşı için de geçerli" ifadelerini kullandı.