Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, elektrik şirketlerine pandemi döneminde yaşadıkları zorluklar nedeniyle yaklaşık 3 milyar lira yardım yapılmasına yönelik çalışmaları eleştirerek, "Yandaş sermayeye gösterdiğiniz fedakarlığı artık açlıktan ölmenin eşiğine gelmiş vatandaşlarımız için yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Ayşe Füsun Çetin, yaptığı yazılı açıklamada,Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı'nı eleştirerek, şu görüşleri savundu:

Geçtiğimiz aylarda kamuoyundan gelen tepkiler üzerine alınan karar sonrasında elektrik dağıtım tarifesinden bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza, temsil ve ağırlama giderleri, ilan ve dernek aidat giderlerinin yer alması kararından vazgeçmek zorunda kalan iktidar yandaş sermayeye sağlayamadığı bu avantajdan ötürü çok rahatsız olmuş olmalı ki bu kez Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı'ndan pandemide zorluk çeken elektrik şirketlerine 3 milyar liralık yardım taslağı hazırladı. Taslağın gerekçesinde pandemi ve ekonomik daralma nedeniyle elektrik tüketiminin azaldığı, elektrik üretim fiyatlarının düştüğü, bu nedenle de santrallerin zor durumda kaldığı ifade edildi. Yardım tutarının vatandaşların faturalarına yansıtılacağı dikkat çekici.

Ülkemizde 21 tane elektrik dağıtım şirketi bulunmakta bunlarsa ÇEÇEN, CENGİZ/LİMAK/ KALYON/ SABANCI, ZORLU, ÇALIK, KAZANCI başta olmak üzere ülkemizde son yirmi yılda yapılan bütün müteahhitlik işlerinde gördüğümüz bir elin parmaklarını geçmeyen yandaş sermaye tarafından işletilmektedir.

İktidara çağrımız şudur;

Yüzbinlerce ailenin elektrik faturasını ödeyemediği için elektrikleri kesik iken

Yüzbinlerce ailenin elektrik faturası askıda fatura uygulaması ile yerel yönetimler ve duyarlı vatandaşlarımızın yardımı ile ödenirken

Kıraathaneler, okul kantinleri, kafeler, restoranlar ve onlarca iş kolunda 1 yıldır dükkânını açıp iş yapamıyorken

21 yaşında evlatlarımız ümidimiz kalmadı diye intihar ederken

10 kiloluk patates çuvalını kapmak için insanlar biri birini adeta ezerken

İktidarınızla yaptıkları iş birlikleri ile yaratılan soygun düzeniyle bu ülkenin yıllardır kanını emen ve çok uzun yıllar boyunca da emmeye devam edecek yandaş sermayeye gösterdiğiniz fedakarlığı artık açlıktan ölmenin eşiğine gelmiş vatandaşlarımız için yapmaya davet ediyoruz.

Biz vatandaş olarak bu 3 milyar tl yi yine elektrik faturalarımızla ödeyelim ancak elde edilen bu kaynağın yandaşa değil 3 milyon esnafımıza 1000 tl olarak dağıtılması koşuluyla. Halk olarak bedeli yandaş kan emici sermaye gruplarına değil kurtuluş savaşı ruhuyla yine halk için ödemeye hazırız.

Partimizin iktidarında yapacağımız ilk iş yıllardır adeta sülük gibi halkımızın kanını emen bu asalakların kurduğu harami düzeni yıkmak olacak.