Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li Şaban Koludra, Kırkpınar'daki Teleferik Projesine yönelik tepkileri dile getirdi ve Sapanca Belediyesi'nin konuya yaklaşımını eleştirdi.

Projenin hiçbir aşamasında halka danışılmadığını, bölgede yaşayanlara söz hakkı verilmediğini ifade eden  Şaban Koludra, “Kırkpınar’da teleferik tartışması var. Sapanca Belediye Başkanı her ne kadar (eylemden vazgeçsinler, bu uygulama olaca) demiş  olsa da bizi seçenlere karşı sorumluyuz. 2018 yılında bir anlaşma yapılmış. Bursa teleferik A.Ş ile ilgili kaygılar var. Sorunlar çıktığında örgütler, meslek odaları, dernekler, vakıflar genelde bunlardan görüş alınır" dedi.

1 MİLYONLUK RÜŞVET
Koludra şöyle devam etti:
"Eylemi yürütenler, -ki bunlar sizin bilgesine başvuracağınız insanlar- Kırkpınar'daki yer seçiminin yanlışolduğunu söylüyor.  Teleferik turizme katkısı olan kentsel bir görüntüdür ama halk teleferiğin yerinin değiştirilmesini istiyor. Vatandaşlar Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’i kahvaltıya davet ediyor. Sayın başkan bu sabahta kahvaltıya gitmedi. Sanırım kahvaltı iki sabah daha devam edecek. Kendi seçmenidir, gitmeli dinlemeli. Bence burada uzlaşma aranmalı. Bir şeyden de çekinilmemeli... Bence burada seçmenle uzlaşılmalı. Nihayetinde bizi seçenlere karşı bir sorumluluğumuz var. Bir başkasına borcumuz yok. Burada bir uzlaşının olması gerektiğine inanıyorum

Bu arada kamuoyuna yansıyan bir şaibe var. Teleferik A.Ş diyor ki, (Ben başkana bir milyon lira rüşvet vermedim.) Rüşvet mi verdin, kime verdin diye bir soru yok ama cevap var.” 

YÜCE: HALKIN TALEBİ GÖZ ÖNÜNE ALINSIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de konuya ilişkin şunları söyledi:
“Teleferik Sapanca Belediye Başkanı'nın tasarrufuna kalmış. Sapancamızın değişmesine katkı sağlayacak çok önemli bir projeyi hayata geçirmek için uğraşıyor. Tabii ki bazı tereddütler var. Başkanın bunları değerlendireceğini düşünüyorum. Oradaki vatanlarımızla görüşerek, kimseyi rahatsız etmeden Sapanca’mıza Sakarya’mıza çok ciddi katkı sağlayacak projeyi hayata geçirmek için çalıştığını biliyorum. Herhangi bir eksiklik olmuş olsa biz de aynı şekilde başkanımızla değerlendiririz. Ama vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurması noktasında biz de başkan ile devamlı görüşüyoruz. O da zaten açıklamasını yapacaktır.
Sakarya’ya değer katacak olan her işe destek vermekteyiz. Biz, doğayı koruyan ve seven Belediyecilik anlayışımızla bir yaprağın düşmesine dahi karşıyız. Sadece muhalefet olmak için yapılacak güzel işlerin engellenmesine ve aynı derecede karşıyız. Ben, yeşilin içinde doğdum ve hayatım boyunca ziraatçı kimliğimle doğaya hizmet ettim. Eğer yapılan bir iş yanlış olsaydı emin olun ki karşısında ilk olarak biz dururduk. Fakat Sapanca Belediye Başkanımızın bu konudaki hassasiyetinin farkındayız. Bende yapılan çalışmaları yakından takip etmekteyim.” 

ÖZEN: KAHVALTIDAN HABERİM YOKTU
Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ise projenin 2018 yılında imzalandığını, aynı yıl yer tesliminin yapıldığını belirterek, "Şu an da yapım aşamasında. Biz geldikten sonra bu kardeşlerimizle en az 3 saat, 2 saat toplandık görüştük. Kahvaltı ile ilgili bize böyle bir talep gelmedi. Keşke bizden bilgi isteseydiniz. Biz size net doğru bilgileri verebilirdik. Toplam 9 bin 700 metre alan, bu alanda 700 metre kapalı alan teleferik istasyonu için belirledik. Onun dışında herhangi bir şey yok.  3 bin 200 metre yeraltı otopark var, yer üstünü etkilemeyecek. Sosyal donatı alanlarının hepsinin yeri beli ve mevcuttur. Burası daha önce katlı pazar yeri olarak belirlenmiş yer. Biz teleferik ihalesinden sonra bu alanı yeşil alan olarak çevirdik.  Bundan sonra yeşil alan olacak aslında. 700 metre kapalı alan var, diğer yerler yeşil alan. Bizim o kardeşlerle herhangi bir sıkıntımız yok. Onlar belediyeye geldiler, görüştük. Cevaplarını da verdik. Şu an da belediye olarak bizim yapacak bir şeyimiz yok. Çünkü sözleşmesi bir yıl önce yapılmış biz sadece buranın yapımını bekliyoruz.” 

RÜŞVET KONUSU RENCİDE EDİCİ
Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar da söz alarak, “Rüşvet konusu sözü çok rencide edici. Önceki belediye başkanı bu mecliste yok. Onun söz hakkı yok, böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bu sözün düzeltilmesi gerekir” diye konuştu. 

Bunun üzerine  Şaban Koludra, “Bu benim sözüm değil. Teleferik firması yetkilisinin sözü basına yansıyan sözüdür" diye yanıt verdi.

SÜRE BU SABAH BİTİYOR
Öte yandan, teleferik projesine karşı inşaat alanındabir süredir nöbet tutan Kırkpınarlılara alanı boşaltmaları için tanınan süre bu sabah doluyor. Geçen Cuma günü Sapanca Belediyesi Zabıta Ekiplerinin, direniş çadırına astıkları tebligatta, alanda bugün şantiye kurma çalışmalarına başlanılacağı belirtilerek, çadırın kaldırılmasını ve irenişin sonlandırılması istenmişti. Kırkpınarlılar ise bu tebligata çok bert yanıt vermiş ve "Çalışmalara kesinlikle izin vermeyeceğiz" demişlerdi.
Direniş alanında üç gündür kahvaltı hazırlayarak Belediye Başkanı Özcan Özen'i bekleyen direnişçilerin, bu sabah da alanı boşaltmak yerine kahvaltı hazırlayacağı ve tirenişi sürdüreceği belirtiliyor.