Sakarya Üniversitesirektörü Prof. Dr. Hamza Al, göreve başlamısının üzerinden iki hafta geçmeden tepkilerin hedefi oldu. CHP, salon talebini reddedenyeni rektör hakkında, Twitter üzerinden "#RektörİstifayaCHPİktidara" hashtagıyla kampanya başlattı.

medyabar.com'da yer alan habere göre, CHP Genel Merkezi'nin 13 Eylül'de Sakarya'da yapacağı Grup toplantısı için salon arayışına giren CHP Sakarya İl Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi'nin kapısını çaldı. Rektör Prof. Dr. Hamza Al'ımakamında ziyaret eden CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, salon telebine olumsuz yanıt aldı. Keleş, bu gelişmeyi haberleştiren siteye ayrıntılı açıklama yapmadı, ancak "Onları Sakarya halkına şikayet ediyorum" dedi.

Haberin yayımlanmasının ardından Twitter üzerinden "#RektörİstifayaCHPİktidara" hashtagıyla kampanya başlatıldı. CHP Sakarya hesabından yayımlanan mesajda,  "Sakarya Üniversitesi rektörünün aldığı bu kararı şiddetle kınıyor, bu yanlış karardan süratle dönmesini tavsiye ediyoruz" denilirken, İl Gençlik kolları Başkanı Emel Akçil, söz konusu haberi alıntılayarak  "Halkın partisini salonla mı yıldıracaksınız? Yine bir koltuk sevdası, yine atanmış rektörün korkuyla aldığı bir karar. Şaşırdık mı? Hayır. Biz bu oyunu bozarız da siz saklanacak yer arayın. #RektörİstifayaCHPİktidara" dedi. Akçil bir sonraki mesajında ise "Biz meselenin 'Siyasi Parti' olmadığını zaten biliyorduk. Üniversite salonları sizin evinizin arka bahçesi değil!" ifadelerini kullandı.

Bu mesajların ardından çok sayıda partili Rektör Al'ı istifaya çağırdı.