Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirildi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Brezilya'da teslim olan Mehmet Aydın'ı taşıyan uçak, Sao Paulo'dan bu sabah saat 09.50'de hareket etti. Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK-0016 sefer sayılı uçak saat 22.30 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

Hakkında devam eden soruşturma ve daha önce açılan kamu davaları bulunan Aydın, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı ve sağlık kontrolünden geçirildi.

Ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin havalimanındaki ek binasına götürülen Aydın daha sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne ve oradan da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hakkında 4 gün gözaltı süresi verilen Aydın, emniyetteki sürecin tamamlanmasından sonra İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilecek.

SAVCILIK: AYDIN HAKKINDA İKİ DAVA AÇILDI, BİR SORUŞTURMA DA DEVAM EDİYOR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Aydın'ın gözaltına alınması hakkında yazılı açıklama yaptı. Aydın'la ilgili çok sayıda suçlamadan 2 dava açıldığı ve devam eden 1 soruşturma olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Kamuoyunda Çiftlikbank adıyla bilinen ve gelir getirme vaadiyle binlerce vatandaşın maddi zarara uğramasına neden olan oluşuma ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Suç Örgütüne Üye Olmak, Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanarak ve Ticari Şirketlerin Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak ile Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklamak suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında bu tarihe dek iki ayrı kamu davası açılmış olup, ayrıca henüz yakalanmayan veya haklarındaki deliller toplanmamış olan şüphelilere ilişkin bir soruşturmamız da devam etmektedir.

Soruşturmaya konu örgütün lideri olan ve hakkında 31.05.2018 tarihli iade talepnamesi düzenlenerek Brezilya adli makamlarından iadesi talep edilen şüpheli Mehmet Aydın, adı geçen ülkede yakalanarak 03.07.2021 tarihi itibarıyla iade edilmiştir. İstanbul Havalimanı’nda teslim alınan şüpheli, hem hakkında devam eden soruşturma hem de daha önce açılan kamu davaları kapsamında yapılması gereken ifade alma, sorgu vs. adli işlemlerin tamamlanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır."