Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Gaziantep'te yaşanan hastane yangınını hatırlatarak, "Daha kaç yoğun bakım hastası tehlikede' sorusunu yöneltti.

Bakanlığın, yangının meydana geldiği hastaneyi kullanılan cihazlarla ilgili uyardığını, ancak önlemlerin kullanıcıya bırakıldığını ifade eden Çiğdem Toker'in bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Covid tedavisi gören 11 hasta yoğun bakımdaki yangında öldü.

Gaziantep'teki Sanko Üniversitesi Hastanesi'nde çıkan yangına, yüksek akımlı oksijen cihazı sebep olmuş. Sağlık Bakanlığı, bu cihazlara karşı kamu hastanelerine uyarı yazısı göndermiş meğer.

Yazı ibretlik: “Sağlık tesislerimize demirbaş veya hizmet alımı yoluyla edinilen ve hasta tedavisinde yoğun olarak kullanılan yüksek akış nazal oksijen terapi cihazlarının bir kısmında yangınlar meydana geldiğine dair geri bildirimler alınmaktadır.”

Bakanlık, cihazların “YANGINLARA” yol açtığını kabul ediyor. Alınması gerekli önlemleri uzun uzun anlatıyor.

Ama önlemler kullanıcıya yönelik. Soru ise şu: Yangınlar, cihazların kullanılma biçiminden mi, düşük kalitesinden mi çıkıyor?

Sektörden bir okurum, son zamanlarda ihalelerle, çok sayıda kalitesiz cihaz alındığını yazdı. Üretim hatası nedeniyle cihazların içinde oksijen birikip ısındığını, bir an önce bu cihazların toplatılması gerektiğini vurguluyor.

Gaziantep'te hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek soralım:

Sağlık Bakanlığı soruşturma sonuçlarını açıklayacak mı?

Daha kaç yoğun bakım hastası, hastanelerde kullanılan kalitesi düşük “yüksek akış nazal oksijen terapi sistemi” dolayısıyla tehlikede?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın