Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, yaklaşık 1 aydır süren yüz yüze eğitim ve liselerde gerçekleştirilen yüz yüze sınavlar sonrasında okullarda görülen vaka sayılarında artış yaşandığını bildirdi.  Kaçar, pekçok okulda öğretmen, öğrenci, hizmetli, memur, kantin çalışanı ve sergis görevlisinin koronavirüs nedeniyle karantinada olduğunu belirterek,  “Üyelerimizi n sağlığını riske riske atmamak adına sendika binamızı bir süre kapalı tutmayı uygun gördük”dedi

Kaçar'ın sosyal medyadan da paylaştığı açıklama şöyle:

"Mart ayı başında biz, "okullar yüz yüze eğitime başladı ama Öğretmenlere aşı yapılmıyor" diye tepki göstermiştik.

Aşı ile ilgili bir gelişme olmadı ama geçtiğimiz hafta içinde beklenmedik bir şekilde "isteyen öğretmen test yaptırabilir" diye bir yazı ile bir test çalışması başlatıldı ve onlarca öğretmen kısa bir zaman diliminde testten geçirildi.

Eylül ayında o kadar çok dile getirmiş ama bir türlü Öğretmenlerin testten geçirildiği bir taramanın gerekliliğini anlatamamıştık.

Test aşamasını çoktan geçmişken artık Eğitim Emekçilerini aşılama çalışması yapılması gerekirken bu test çalışmasına anlam verememiştik.

Sonra fark ettik ki, salgın haritasındaki renkleri belirleyen yüz binlik oranlar toplam test sayısının vaka sayısına oranı ile belirleniyormus.

Sonra; Sakarya bu hafta salgın haritasında kırmızıdan turuncuya döndü!

İnsanın aklına geliyor işte; acaba onlarca öğretmen turuncuya dönüş için mi teste tabi tutuldu?

Aylardır uzaktan eğitim sürdüren ve evlerinde izole bir hayat süren onlarca öğretmenin testlerinin büyük ölçüde negatif çıkması elbette beklenmedik bir sonuç değil. Ancak bu kadar özel bir kitlenin testlerinin yarattığı oran gerçeği ne kadar yansıtmaktadır, işte burası muamma!"

VAKA SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ VAR

Bununla birlikte, bu test çalışmasının ardından (yaklaşık 1 aydır süren yüz yüze eğitim ve yüz yüze yapılan sınavların da etkisi var) okullardaki pozitif vaka sayısında ciddi ve beklenmedik bir artış söz konusu oldu.

Bu gün itibariyle Sakarya'da pek çok okulda; öğretmen, öğrenci, hizmetli, memur, kantin çalışanı, servis görevlisi arkadaşımız ne yazık ki Corona pozitif nedeniyle karantinaya alınmış durumdadır.

İlimizdeki okullarda son günlerde yaşanan vaka artışları nedeniyle, üyelerimizin sağlığını tehlikeye atmamak adına yürütme kurulu olarak sendika binamızı geçici bir süre kapalı tutmayı uygun gördük.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."