Resmi Gazete’de bugün yayınlanan kararla elektronik sigara ve elektronik nargile dahil her türlü mamul ve bu mamullerin kullanımında yer alan elektronik cihaz, yedek parça, aksam ve solüsyonların ithalatı yasaklandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, yurtdışından gelen yolcuların bu tür cihazlarla ülkeye giriş ya da transit geçiş yapmasına ilişkin düzenleme yetkisi Ticaret Bakanlığı’na verildi.

Resmi Gazete kararı

Söz konusu kararda şu ifadeler yer aldı:

“Sigara, sarmalık kıyılmış tütün mamulü, pipoluk tütün mamülü, yakılarak tüketilenler ve nikotin içersin ya da içermesin tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan elektronik sigara ve elektronik nargile dahil her türlü mamul ve bu mamullerin tüketiminde kullanılan elektronik cihaz, aksam, yedek parça ve solüsyonların ithali yasaktır. Ticaret Bakanlığı, birinci fıkra kapsamında ithali yasaklanan eşyanın yolcu beraberinde girişine ve transitine ilişkin düzenleme yapmaya yetkilidir.”

Bakan Koca açıklamıştı

Ekim 2019’da TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Elektronik sigara, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek” demişti.