Günay Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, “20 yıllık AKP iktidarının tek adam rejimine dönüştükten sonra hazırladığı ilk bütçe olan 2019 yılı merkezi hükümet bütçesi gibi bu 2023 merkezi hükümet bütçesi de saraydaki tuzu kuru bir grup danışman tarafından emekçileri, emeklileri, yoksulları, küçük üreticileri yok sayan, biz halkı işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa terk eden, çalışanların ve emeklilerin temsilcilerinin görüşlerine başvurulmadan hazırlandı. Bu bütçede biz emeklilerin insanca yaşamak istiyoruz ama AKP iktidarının 20 yıllık karnesi bizi yanıltmadı. 2023 bütçesinde de yokuz. Pandemi, ardından derinleşen ve saklana- mayan ağır ekonomik krizin yükünün etkisi ile yoksulluk sınırından sonra açlık sınırı altına itilen biz emekliler daha da yoksullaştırılmak istemiyoruz “ dedi.

"EMEKÇİLER, EMEKLİLER BU BÜTÇEDE YOK!"

Günay Şentürk şöyle devam etti: 
"Bu bütçede biz emeklilerin 'insanca yaşamak istiyoruz" haykırışımızın karşılığı yok. Sağlık hakkımız yok. Kısaca bu bütçede sosyal devlet yok, emekçiler, emekliler, küçük üreticiler, işsizler, kısaca halk yok.

Sarayın bu bütçesi de daha önce hazırladıkları bütçeler gibi devasa bir açıkla bağıtlanacak. Bütçe gelirlerini büyük oranda dolaylı vergilerden sağladıkları için bu sebeple sürekli olarak başta akaryakıt, elektrik, doğalgaz olmak üzere tüm temel tüketim ürünlerine sürekli zam yaparak bütçe açığını rantiyenin değil, halkın sırtına yıkıyorlar. yoksullaştırılmaya karşı demokratik haklarını kullanıp sesini çıkarmak, kendini ifade etmek isteyen herkesin terörist, dış güçlerin maşası vs diye yaftalanarak, en basit, barışçıl bir şekilde de olsa sokakta kendini ifade etmesi engellenecek.

AKP iktidarının 20 yıllık karnesi bizi yanıltmadı. 2023 bütçesinde de yokuz. Pandemi, ardından derinleşen ve saklanamayan ağır ekonomik krizin yükünün etkisi ile yoksulluk sınırından sonra açlık sınırı altına itilen biz emekliler bu bütçe ile daha da yoksullaştırılmak istemiyoruz."

Şentürk, talepleri ise şöyle sıraladı:

1 – En düşük emekli maaşı asgari ücretle eşitlensin. Asgari ücret ise açlık sınırının üstüne çıkarılsın.

2 - Tüm emekli, dul ve yetim maaşlarına çarşı, pazar ve marketlerdeki gerçek enflasyon oranı ile açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre Ocak ayını beklemeden derhal seyyanen ek zam yapılsın.

Trafik yasağına 'tedarik süreci' düzenlemesi Trafik yasağına 'tedarik süreci' düzenlemesi

3 – Emekli Sendikaları Statü Yasası, gerçek bir intibak yasası ve hiçbir EYT’liyi dışarı da bırakmayacak bir EYT yasası çıkarılsın. Aylık Bağlama Oranı eski sisteme döndürülsün.

4 – Emekli maaşlarından, muayene, tedavi, ilaç katkı payı adı altında alınan her türlü kesinti kaldırılsın.

5 – Bayram ikramiyeleri birer maaş tutarında ve yılda 4 kez ödensin.