Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Hendek'teki havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili davanın seyrini kamuoyu desteğinin belli edeceğini belirterek, "Bütün ilerici kamuoyuna, işçi sınıfı dostlarına bu davaya sahip çıkma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Davanın ikinci duruşmasını izlemek üzere Sakarya'da bulunan Erkan Baş, Türkiye'nin birçok yerinde fabrikaların, atölyelerin, madenlerin işçiler için mezarlığa dönüştürüldüğünü belirterek, "Bunun en acı örneklerinden birini yaşadığımız Hendek'teki patlamanın ikinci duruşması için buradayız" dedi.

ÇADIRDAN MAHKEME...

Erkan Baş duruşmaya ilişkin görüşlerini ise şöyle açıkladı:

"Maalesef görüntü açısından bile adaletin en temel ilkelerinin hayata geçmeyeceğini gösteren bir tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse bir çadır mahkemesi kurulmuş durumda. Herhangi bir biçimde, en azından şu ana kadar konunun ciddetle ele alındığı izlenimini maalesef edinemedik. Ama tek umut veren şey, katliamda ailelerini kaybeden arkadaşlarımızın davaya sahip çıkması, yaralanan arkadaşlarımızın kararlılıkla burada müşteki olarak yer alması ve olabildiğinde geniş -istenilen kadar olmasa da- kamuoyunun desteği, bu davanın seyrini belli edecek diye düşünüyorum.  Biz sonuna kadar takipçisi olacağız. Bütün ilerici kamuoyuna, işçi sınıfı dostlarına bu davaya sahip çıkma çağrısı yapıyoruz."