Sakarya'da Emek ve Demokrasi Güçleri  Gezi Davası’nda yargılanan 8 kişiye verilen cezaları protesto etti. 

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü, Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, 2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada kararın önceki gün çıktığını hatırlattı.

Mahkemenin, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verdiğini ifade eden Kaçar, şunları kaydetti:

GEZİ DİRENİŞİ DAMGALANMAK İSTENİYOR

“Gezi protestolarının Anayasal zeminde olduğu, düşünce ve ifade özgürlüğü sayılması gerektiği yargı kararıyla 2 defa tescillenmiş olmasına rağmen, bir kez daha yargılandı. Gezi direnişi damgalanmak, Gezi Parkını ve çevreyi korumak isteyen ve toplumun her kesiminin desteğini alan temel hak ve talep arayışları karalanmak istenmektedir.

Bu dava adil koşullarda gerçekleşmemiştir. Davanın üye hakimi iktidarda bulunan AKP’nin milletvekili adayı olmuştur. Davadan çekilmesi için yapılan başvurular ve sanıkların savunma hakları, adil yargılanma hakları ihlal edilmiştir.”

“OTOKRAT YÖNETİM ÖZLEMİ”

Kurgu senaryolarla ve otokratik yönetim özlemleriyle toplumsal muhalefet sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır. Ülkemiz AYM ve AİHM kararlarının bile yok sayıldığı, uygulanmadığı bir karanlık süreçten geçmektedir.

Bu kararların adaletle değil siyasetle oluşturulduğu gün gibi açıktır. Bizler Meslek örgütleri ve sendikalar olarak hepimiz için adaleti, demokrasi için adaleti sağlamak yolunda mücadelede kararlıyız. Toplumsal muhalefeti sindirerek, demokrasiyi yok ederek alınacak bir yol yoktur. Buradan uyarıyoruz ve en temel hak ve hürriyetleri ihlal edilen Kurmaca Gezi Davası Sanıklarını savunmayı sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtiyoruz.