"Çocuk işçilik yasaklanmalı, eğitim bütçesi artırılmalı" "Çocuk işçilik yasaklanmalı, eğitim bütçesi artırılmalı"

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bu ay güneş tutulması olacak . 17 Ağustos 1999 depreminden önce de olmuştu. Endişeliyiz hocam ya tekrar olursa" diyen bir takipçisine, ""Bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir" diye yanıt verdi

25 Ekim Salı günü yaşanacak güneş tutulması öncesinde kendisine iletilen endişeyle ilgili yorum yapan Prof. Dr. Naci Görür, şunları kaydetti:

"Kimi takipcilerim soruyor. Bu ay güneş tutulması olacak . 17 Ağustos 1999 depreminden önce de olmuştu. Endişeliyiz hocam ya tekrar olursa diyorlar. Ay Dünya ile Güneş arasına girdiğinde bu olay gerçekleşir. Bu olay sırasında üç gezegen de aynı sırada olduğu için Dünya üzerine daha fazla çekim uygularlar. Bu çekim hem hidrosferde hem de litosferde kabarmalara neden olur. Kimi zaman litosferdeki kabarma 25-30 cm varabilir. Normalde bu çekim kuvveti büyük depremlere neden olmaz. Ancak kimi yerlerdeki faylar aşırı stres biriktirmiş ve deprem üretmeye zaten hazır hale gelmiş ise o faylar üzerinde depreme neden olabilir. Yani bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir. Sevgiyle."

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2022 yılının önemli gök olaylarının yer aldığı takvime göre, bu yılın ikinci Güneş tutulması 25 Ekim 2022'de meydana gelecek. Tutulma saati olarak da 11:58 bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin'den izlenebilecek.

Hava açık olduğu takdirde ülkemizden izlenecek.