HDP seçim çalışmaları programı çerçevesinde Kamu Emekçiler Konferasyonu na bağlı Eğitim Sen i ziyaret etti. 

Ziyarete PM üyesi Salih Taşdemir, milletvekili adayı Çiçek Arıç, İl Eş Başkanı Naide Doğan'ın yanında Eski İl Başkanı Yaşar Karataş ve BDP Eski İl Başkanı Aziz Koçak katıldı. 

Eğitim Sen üyelerinin yoğun katılım sağladığı ziyarette konuşan Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Yavuz Köse "ülkenin geleceğinin var olan karanlıktan kurtulması için" tüm muhalif güçlerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirtti. 

Ziyarette konuşan Selahattin Taşdemir ise; "HDP'nin bir Türkiye partisi olduğunu, seçim programının Türkiye'de bulunan farklı etnik köken, din ve inançtaki insanlar ile emekçilerin geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağını" belirtti. Bir diğer önemli konunun seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanması olduğuna dikkat çeken Taşdemir "bu konuda dost kuruluşlara güvendiklerini" belirtti.  

Sakarya 1. sıra Milletvekili Adayı Çiçek Arıç da konuşmasında ; "AKP'nin sağlığa, eğitime, ekonomiye bakışı dünden bugünden başlayan bir şey değildir. Sonuçta AKP zihniyeti 16 yıllık süre içerisinde kendi sistemini oluşturmak için çok ciddi çaba harcadı ve çok önemli değişiklikler yaptı. Bizler oluşturdukları sisteme karşı siyasi güçler olarak sesimizi duyurmakta  zaman zaman yetersiz kaldık. Gelinen noktada her alanda bu rejimin iflas ettiğini herkes görüyor ve söylüyor, şimdi  bize düşen tüm muhalif güçlerle beraber oluşturulmaya çalışılan tek adam tek parti rejimine karşı ortak mücadeleyi örmek" dedi. Arıç; "Millet ittifakında her ne kadar HDP dışarıda tutuldu ise de merkezi alanda yaratılan ayrılığa rağmen yerellerde ittifak gücümüzü güçlendirmek ve bir arada durmak istiyoruz. Çünkü bizim bir amacımız var bu baskı rejimini yıkmak" diyerek iktidara karşı mücadele edenlere birlik çağrısı yaptı.