Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olacak öğrencilerin okuyacağı Hekimlik Andından cinsiyet ayrımı, etnik köken ayrımı ve cinsel yönelikm ayrımının çıkarıldığı iddia edildi. Bazı öğrenciler böyle bir şeyin olmadığını belirterek tepki gösterirken, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilcan Kotan Dündar da böyle bir hazırlığın olmadığını yazdı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sakarya Tıp Fakültesi mezunlarına, bu yıl farklı bir hekim andı yaptıracak. Özellikle cinsiyet ayrımı, etnik köken ayrımı ve cinsel yönelim ayrımı ile ilgili kısımlar çıkarılmış. Ben bu durumu vahim olarak değerlendirdim" diyerek olması gereken ve SAÜ Tıp Fakültesi'nde okunulacak olan hekimlik andını paylaştı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu'nun bu paylaşımına bazı öğrencilerden ve bir öğretim üyesinden tepki geldi. 
SAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Dilcan Kotan Dündar, "Bu fakültenin bir öğretim üyesi olarak söylüyorum ki; hekimlik andı her yıl olduğu gibi yapılacak. Revizyon şimdiye kadar hiç yapılmadı ve hazırlığı da yok" diye yazdı.

Tepki gösteren öğrenciler de, bunun bir provakasyon olduğunu öne sürüp, Prof. Dr. Esin Davutoğlu'ndan paylaşımını kaldırmasını istediler.

DİĞER TEPKİLER...

Davutoğlu Şenol'un paylaşımında belirttiği değişikliğin gerçek olduğu üzerinden yapılan yorumlardan bazıları şöyle: