SAKARYA – 3 Temmuz 2020’de Hendek’te bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan ve 7 işçinin ölümü, 127 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili dava öncesinde gerginlik yaşandı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşma öncesinde adliye dışında basın açıklaması yapan ailelerin, duruşma salonunun küçüklüğü gerekçe gösterilerek içeriye girmesi engellenmek istendi ve polis ile aileler arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine aileler mahkeme başkanıyla görüşmek istedi.
Aleler, "Daha önce defalarca şikayet ve uyarı yapıldı. Şimdi burada aileler engellenmeye çalışılıyor. Biz istiyoruz ki işçilerin canına kastedenler engellensin" dedi.

Aileler daha sonra Sakarya Adliyesi’nin bulunduğu Valilik Kampüsü’nden içeriye alındı. Ailelerin buradaki bekleyişleri sürüyor.

Duruşmayı izlemek üzere DİSK Yönetim Kurulu Üyesi, ıda-İş Sendikasi Genel Başkanı Seyit Aslan, KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, CHP Genel Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya ve Adapazarı İlçe Örgütleri, Eğitim Sen Sakarya Şubesi ve çok sayıda demokratik kitle örgütünden temsilciler adliyeye geldi.