Havai Fişek Fabrikası patlamasındaki mağdurların avukatları, adalet duygusunu tatmin eden bir yargılama sürecinin gerçekleşmesi için kamuoyunu davayı yakından takip etmeye çağırdı.

Dava avukatlarının sosyal medyadan yaptığı çağrıda şöyle denildi:

"3 Temmuz 2020 tarihinde Sakarya Hendek’te Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında yaşanan patlamada Erhan Ateş, Halis Yılmaz, Havva Çelik, Muhammet Aygün, Ramazan Kor, Sabahattin Tepeçınar ve Muhammet Seyfi Çanakçı hayatını kaybederken 128 kişi yaralandı.

İşçilerin insan onuruna yaraşır sağlıklı koşullarda çalışma ve yaşama haklarının daha fazla üretim ve daha fazla kar elde etme hırsı ile hiçe sayılması ve sorumluların kuralsız üretime göz yumması 3 Temmuz günü yaşanan bu katliam ile sonuçlandı.

Şirket sahipleri ve bir kısım sorumlular hakkında açılan dava Sakarya'da devam ediyor. Ocak ayında görülen ilk duruşmada salon yetersizliği sebebiyle sanık sorguları ve diğer işlemler yapılamamış, duruşma ertelenmişti. Dosyada 5 tutuklu sanık bulunuyor.

Bu katliam ile sonuçlanan iş cinayetinde sorumluların gereken cezayı alması ve toplumsal adalet duygusunu tatmin eden bir yargılama sürecinin gerçekleşmesi toplumun tüm kesimlerinin ilgi ve katkısı ile mümkün olacaktır.

Duyarlı kamuoyunu Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Mart 2021 saat 10.00’da başlayacak ve ilerleyen günlerde devam edecek olan, sanıklar ve müştekilerin dinleneceği duruşmalara katılmaya davet ediyoruz.