Havai fişek fabrikası davasında geçen duruşmada tahliye edilen Sorumlu Müdür Asiye Angın ile  Genel Ustabaşı Erşan Öztürk'ün tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 Haziran'daki duruşmada Asiye Angın ve Erşan Öztürk hakkında verilen tahliye kararına, Cumhuriyet Savcısı Bekir Ürgün tarafından yapılan itiraz,  Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirildi. Mahkeme, Savcılığın itirazını yerinde bularak, Asiye Angın ve Erşan Öztürk'ün tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Mahkeme, "Sanıklar Asiye Angın ve Erşan Öztürk'e isnad olunan suçun vasıf ve mahiyeti, haklarındaki var olan mevcut delil durumu itibariyle kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin henüz toplanma aşamasında olması-bu kapsamda sanıkların kusur durumlarını ortaya koyacak mahkemece alınmış herhangi bir bilirkişi raporu bulunmaması, bu haliyle delil durumunda herhangi bir değişiklik olmaması, atılı suçun CMK 100. Maddesinde sayılan ve kanun gereği kuvvetli suç şüphesi taşıdığı kabul edilen suçlardan olması, delillerin henüz tam olarak toplanamamış olması" gerekçesiyle tahliye kararına yapılan itirazın oy çokluğuyla kabul edildiğini bildirdi.

Mahkemenin bu kararıyla fabrika sahibi Yaşar Coşun, fabrika müdürü Hasan Ali Velioğlu, Genel Ustabaşı Ersan Öztürk, Sorumlu Müdüru Asiye Angın tutuklu, İş Güvenliği Uzmanı Aslı Bozkurt,  Kimyager Ahmet Çağırıcı ve fabrika sahibi Alirıza Ergenç Coşkun ise tutuksuz yargılanacak.