3 Temmuz 2020'de meydana gelen patlama yaşamını yitiren Halis Yılmaz'ın kardeşi Mervenur Yılmaz, fabrika sahiplerinin avukatının, gösterilen tepkiler nedeniyle kendilerinden şikayetçi olduğunu bildirdi.

Mervenur Yılmaz, Twitter'da yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Hendek duruşmalarında ailelere şovmen diyen, işçileri tehdit eden patronun avukatı "Yaşar Coşkun içerden çıkmazsa para alamazsınız." şeklindeki hukuktan ve vicdandan yoksun ifadelerine gösterdiğimiz tepki yüzünden bizden şikayetçi olmuş"

"Siz tüm süreç boyunca işçi canına 6'lı bardak takımı muamelesi yapıp, adeta döviz kurundan hesaplarken sorun yoktu değil mi Avukat Bey?"

"Mevcut eğitim sisteminde hukuk okumak ve avukat olmak zor değil, zor olan başka şeyler var. Biz sizin gözünüzde neyin işareti olduğunu ve 'düğmesi olmayan' hukuk cübbesini kimin önünde iliklediğinizi gördük."

Halis Yılmaz'ın babası Muammer Yılmaz, fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun'un avukatı Abdullah Tenekeci'nin şikayetiyle bugün karakola giderek ifade verdi.

16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan fabrikanın sahibi Coşkun'un avukatı Tenekeci'nin şikayeti üzerine ifade veren Yılmaz, hakkındaki 'küfür' iddiasını kabul etmedi. 

Baba Yılmaz: Avukatlar bana küfür etti

10 Haziran 2021'deki duruşmada, izleyicilerden biriyle tartıştığı sırada, Coşkun'un avukatlarının kendisine "Bu o. çocukları hem fabrikamızı patlatıp hem de şikayetçi olmuşlardır" dediğini ve bu sözlere mahkeme heyetinin de şahit olduğunu belirten Yılmaz, kendisine yöneltilen suçlamayı reddetti. 

Yılmaz ifadesinde, Hendek davasının duruşmalarında sanıkların ve sanık avukatlarının, hayatını kaybeden işçi yakınlarına yönelik "Şovmen, provokatör, kes sesini, bunlar daha fazla para alabilmek için şikayetçi oluyorlar" gibi sözler kullandıklarını da ileri sürdü.