İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.'yi altı yaşında 'evlendirmesi'nin kamuoyu gündemine oturmasının ardından, Gümüşel'in diğer üç çocuğu bir video yayımladı. İstismarı reddeden kardeşler, ablaları H.K.G'nin 'değiştiğini' iddia etti. Üç kardeş, gazetecileri de hedef alırken, istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan, iddianamedeki ilgili yerleri yayımlayarak kardeşlerin iddialarına tek tek yanıt verdi.

KARDEŞLER VİDEO YAYIMLADI

İstismar, çocuğun genç olunca kendisini cinsel istismara maruz bırakan ve buna izin veren ailesinden şikayetçi olması üzerine ortaya çıkmıştı. H.K.G.'nin çocuk yaşta giydiği gelinlikli fotoğrafları da dava dosyasında yer almıştı.

Gümüşel'in diğer üç çocuğu çektikleri videoda gelinlik fotoğrafına dair de konuştu. Kardeşlerin iddiasına göre fotoğraflar H.K.G'nin isteği üzerine stüdyoda çekildi.

GELİNLİKLİ FOTOĞRAFA DAİR KONUŞTULAR, ABLALARININ 'DEĞİŞTİĞİNİ' İDDİA ETTİLER

H.K.G'nin 21 ve 19 yaşında olan iki kız kardeşi kendilerinin de gelinlikli fotoğrafları olduğunu belirterek, "Ben de 19 yaşındayım ve halen daha evlenmedim, bekarım hiçbiri üstüme de baskı yapmadılar. Böyle bir şey yok, böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Bir anda çok değişmeye başladı ablam. 6 yaşında bir kız nasıl evlendirilebilir ki. Hani bunların hepsi şimdi evli mi? Ya da çocuk mu gelin oldular?" diye konuştular.

İSTİSMARI GÜNDEM EDEN GAZETECİLERİ SUÇLADILAR

H.K.G'nin ağabeyi, gelinlikli fotoğraflara ilişkin olarak Halk TV'yi suçlayarak, "Delil niteliğinde olduğu iddia edilen, Halk TV'de bastır bastır, dakikalarca üstünde konuşulan fotoğraflara hakikaten bir aklı yerinde olan, bunları ortaya koymaları beni sadece o kahrımızın arasında bizi güldürdü" dedi.
Öte yandan ağabey, istismarı ortaya çıkaran Timur Soykan'ı da hedef alarak, "Son olarak şöyle bir şey demek istiyorum. Kardeşimiz buna inansın ki Timur Soykan beyefendiden daha fazla seviyoruz. Başka da bir şey demek istemiyorum" dedi.

TİMUR SOYKAN İDDİALARA TEK TEK YANIT VERDİ

İstismarı ortaya çıkaran Timur Soykan da sosyal medya hesabından iddianamedeki ilgili yerleri yayımlayarak kardeşlerin iddialarına tek tek yanıt verdi. Soykan'ın paylaşımları şöyle:

“H.K.G., 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla birlikte cinsel istismarın başladığını anlatıyor. Bunun kendisine bir oyun olarak anlatıldığını söylüyor.

Kardeşleri, H.K.G'nin psikolojisinin bozuk olduğunu, yalan söylediğini savunuyor. Ama H.K.G. 6 yaşında başlayan istismarı kanıtlamak için Kadir İstekli ile konuşmasını kaydetti ve savcılığa sundu. H.K.G. gittiği doktorun sözlerini aktarıyor. İstekli de istismarı kabul ediyor.

Hatta Kadir İstekli kendisinin 6 yaşında kızı olsa evlendireceğini ama cinsel istismara izin vermeyeceğini söylüyor. 'Hocaefendi' diyerek kastettikleri H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel.

Kardeşleri, H.K.G.'nin gelinlik fotoğrafının icazet töreninden olduğunu anlatıyor. Fotoğrafa dava dosyasından ulaştık ve H.K.G. ifadesinde 6 yaşında imam nikahından sonra çekilen fotoğraftan bahsediyor. Kadir İstekli'nin kendisinin fotoğraf stüdyosuna götürdüğünü anlatıyor.

Türkiye Petrolleri Marmara'da petrol arayacak Türkiye Petrolleri Marmara'da petrol arayacak

Üstelik H.K.G.'nin savcılığa sunduğu tek fotoğraf bu değil. Henüz küçük bir çocukken Kadir İstekli ile çekilmiş çok sayıda fotoğrafı savcıya verdi. Kardeşleri videoda bu fotoğraflara bir açıklama getirmedi.

H.K.G. ifadesinde 13 yaşında törensel nişan, 14 yaşında ise düğün yapıldığını anlatıyor. Bunun fotoğrafını da savcılığa sundu. Fotoğrafta kolunda bilezikler de görünüyor.