Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Garibe Gezer, “süngerli oda” denilen odada gardiyanların kendisine işkence ettiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, hapishanenin doktoru ve gardiyanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Keskin, müvekkili Gezer’e yönelik, işkence kötü muamele ve saldırıları, Kandıra Cezaevi Başsavcılığı’na verdiği dilekçede anlattı.

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre dilekçede yer alan idialardan bazıları şöyle:

Erkek gardiyanların önünde kıyafetleri çıkartıldı

Gezer, 15 Mart’ta Kayseri Ceza İnfaz Kurumundan Kandıra Ceza infaz Kurumuna sevk edildi. 22 gün hücrede tutuldu. Hücre cezası bittikten sonra 3 kişilik hücreye geçmeyi talep etti.

İki gün hücrede tutuldu

21 Mayıs 2021’de tekrar hücreye götürülmek istenen Gezer buna itiraz etti. Bu itiraz üzerine kadın gardiyanlar Gezer’i saçlarından ve kollarından tutarak yerde sürükledi. Gezer’in şalvarını üzerinden çıkardılar ve yarı çıplak halde erkek gardiyanların bulunduğu yerlerden götürülerek hücreye attılar.

İki gün hücrede tutuldu. Durumu protesto etti ancak bu kez de hücre kapısını yumrukladığı için gardiyanlar hücresine geldi.

Gardiyanlar Gezer’i tekme ve tokat atarak yeniden darp ettiler. Kapıyı yumruklamaya devam etmesi halinde süngerli oda diye tabir edilen odaya atacaklarım söylediler.

Süngerli odada cinsel saldırı

24 Mayıs 2021’de erkek ve kadın gardiyanlardan oluşan 8 kişi hücreye gelerek Gezer’i dövdü. Kadın gardiyanlar, Gezer’in ellerini kırarcasına büktü erkek gardiyanlar postallarıyla boynuna bastı.

Gezer, tutuktular arasında süngerli oda diye bilinen odaya götürüldü. Gardiyanlar, odanın kapısında Gezer’in kıyafetlerini kaldırdı ve üst araması yaptı. Bu sırada Gezer’e cinsel saldırıda bulundu.

Elleri arkadan kelepçelendi

Keskin’in Başsavcılığa verdiği dilekçeye göre, Gezer, süngerli odanın süngerlerini sökmeye çalıştı. Kameradan bunu gören gardiyanlar tekrar hücreye geldi ve Gezer’i ağır şekilde darp etti. Gezer Müvekkil baygınlık geçirdi. Elleri arkadan kelepçelenerek odaya atıldı ve 3-4 saat boyunca odada bu şekilde tutuldu.