Karasu’nun önceki belediye başkanı Mehmet İspiroğlu ve belediye şirketinin iki yöneticisi zimmet iddiasıyla hâkim karşısına çıktı.

Karasuhaber.com'n haberine göre, belediyenin iştiraklerinden Karsaş isimli şirketin kayıtlarında harcandığı göründüğü halde evrakı bulunmayan 1 milyon 250 bin lira ve 15 bin liralık çekle ilgili Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya devam edildi. Belediyenin yeni yönetimi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında ‘Zimmet’ iddiasıyla açılan davanın duruşmasında dönemin Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile Karsaş’ın iki yöneticisi ifade verdi.

BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı M. Ç.’nin ifadesinde söz konusu açığa ait harcama evraklarında imzasının bulunmadığını ve bu konuda talimat vermediğini, bu nedenle herhangi bir sorumluluğu kabul etmediğini anlattığı bilgisi edinildi. M.Ç.’nin ilk duruşmada mallarına konulan tedbir kararı daha sonra kaldırılmıştı.

Şirket Müdürü Ş.N. İ.’nin de savunmasında harcamaları belediye başkanının talimatıyla çeşitli kurum ve yardım amaçlı kişilere bulunduğu belirtildi. Mahkeme sanık avukatlarının ‘ehil bilirkişi incelemesi’ talebini uygun görerek, dosyanın Sayıştay’a gönderilmesini kararlaştırdı duruşmayı15 Haziran 2021 tarihine erteledi.

İspiroğlu, Karasu Belediyesi’nin 2015 yılı sonunda İller Bankası’ndan aldığı 46 milyon lira borçla gerçekleştirilen ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle açılan davada da 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.