Gazeteci Tolga Şardan, T24’teki köşesine dün Hendek’teki Havai Fişek Fabrikası patlaması davasını taşıdı ve dava dosyasına giren bir belgeyi duyurdu: Fabrikadan kurye ile patlayıcı kargoları taşınmış...

Şardan'ın, mağdur avukatlarından ve patlamada dayısını yitien Avukat Gülşen Uzuner ile yaptığı görüşmeyi anlattığı köşesinde, kargoyla patlayıcı taşınmasıyla ilgili bölüm şöyle:

Kargo ile patlayıcı sevkedilmiş

Avukat Uzuner, görüşmemiz sırasında ilginç bir bilgi daha verdi.

Yapılan araştırmalarda, fabrikada üretilip yurt geneline dağıtım yapılan havai fişeklerin sevkinin basit kargo sistemiyle gerçekleştirildiği tespit edildi.

Uzuner’in aktardığına göre, üretimi yapılıp Anadolu’ya yapılan bazı sevklerdeki tutanaklar dava dosyası içinde yer alıyor.

Ve özel önlem alınarak sevk yapılması gereken patlayıcı madde bileşenli ürünler, hiçbir şekilde önlem alınmadan satış için sipariş veren iş yerlerine gönderilip teslimi sağlanıyor.

Bu durum ayrı bir skandalı beraberinde getiriyor kuşkusuz.

SONRAKİ DURUŞMA VE ENDİŞE

Görüşmemizin son bölümünde Uzuner, bir sonraki duruşmanın tarihinin çok yakına verilmesine de dikkat çekiyor. Bu takvimin, halen tutuklu bulunan sanıkları ilgilendiren bir sonuç doğuracağı yönündeki endişesini dile getiriyor Gülşen Hoca.

Bu arada Sakarya Valiliği, ilk infilaktan sonra olay yerinden toplanan patlayıcının başka bir bölgeye sevki sırasında yaşanan ikinci patlamada kamu personelinin yaşamını yitirmesinde ihmali olanlar hakkında soruşturma izni vermişti.

Soruşturma izni çerçevesinde savcılık soruşturması henüz iddianameye dönüşmedi. Önümüzdeki günlerde Hendek faciasıyla ilgili yeni yargılama başlayacak.

Yazının tamamını otumak için TIKLAYIN